Waarom een paardenrusthuis?

De gedachten hierachter zijn dat we het dier waar we jaren plezier van hebben gehad en dat onze vriend is geworden, een goede oude dag willen bezorgen. Dat kan in een paardenrusthuis, waar het onder goede verzorging nog jaren van zijn welverdiende oude dag kan genieten.

Ook een paard dat nog niet zo vreselijk oud is, maar door bepaalde omstandigheden niet de verzorging en aandacht krijgt die het nodig heeft en waar het eigenlijk recht op heeft, moet hier tijdelijk terecht kunnen om eerst eens tot rust te kunnen komen en desnoods een medische controle te krijgen, waarna beslist kan worden over de verdere toekomst van het dier.

Het dier kan niet wachten op alle papieren formaliteiten, zoals processen verbaal of andere officiële stukken, die met het welzijn en eventuele aansprakelijkheden te maken hebben, het moet gewoon direkt geholpen kunnen worden. Vandaar dat er een opvang voor dit soort dieren moet zijn, en daarin kan het paardenrusthuis een rol spelen.

Een en ander heeft natuurlijk financiële gevolgen, dat moge duidelijk zijn, maar dat kan niet de reden zijn om een paard vroegtijdig af te danken en via de slager aan zijn eind te laten komen.

Door de oprichting van een stichting, die via donateurs en de eigenaren probeert zijn financiën op orde te houden, terwijl wij werken met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, zijn wij in staat gebleken de maandelijkse kosten per paard laag te houden.